5 motive pentru care să te îndrăgostești de un alergător

5 motive pentru care să te îndrăgostești de un alergător
Se spune că iubirea trece prin stomac. Noi spunem că începe din călcâie :).

Dacă vrei să ieși din zona de confort și să încerci ceva nou, poate este timpul să participi la un semimaraton. Alergatul este o activitate ce unește oameni sub egida acelorași visuri și valori, în speranța unui viitor mai bun și a unui stil de viață mai sănătos. Și știi ce e chiar mai tare decât să participi la un semimaraton? Să te îndrăgostești de un alergător!

Oamenii au descoperit că relațiile cu alergători sunt speciale datorită personalității acestora și a conexiunii autentice. Iată doar câteva dintre motivele pentru care să te îndrăgostești și tu de un alergător:

 1. Sunt oameni care te molipsesc cu fericirea lor.

Nu mai este niciun secret că sportul ajută la creșterea secreției de endorfine la nivel cerebral, care amplifică sentimentul de fericire și entuziasm al persoanei ce aleargă. De câte ori ai văzut un om posomorât și negativist după terminarea unui semimaraton sau a unei sesiuni de antrenament la sală? Exact, niciodată!

Acest lucru se datorează faptului că runnerii sunt precum ,,un curcubeu de optimism și stare de bine”. Fericirea lor este molipsitoare și te motivează să vrei și tu să devii o versiune mai bună a ta, să te autodepășești!

 2. Sunt dedicați în tot ceea ce fac.

Se spune că felul în care facem un lucru într-o arie a vieții noastre, este modul în care facem toate activitățile din viața noastră.

De aceea, susținem că alergătorii sunt persoane la fel de dedicate și în viața personală, ca pe stadion sau în competiție. Responsabilizarea și angajamentul ce vin odată cu participarea la un semimaraton sunt calități extraordinar de valoroase în orice relație de cuplu, fiind încă un motiv pentru a te îndrăgosti de un alergător.

 3. Au încredere de sine ridicată.

Ce poate fi mai sexy decât o persoană care are încredere în ea și își cunoaște valoarea?

Studiile au demonstrat că persoanele care aleargă în aer liber înregistrează niveluri mai ridicate de stimă de sine după finalizarea antrenamentului. Se pare că încrederea în propria persoană este cel mai atrăgător lucru la orice om și sportul ajută în această direcție întrucât oferă un ,,boost” de încredere și atractivitate oricărui partener.

 4. Sunt în formă și arată excelent.

Pe lângă dedicarea, încrederea de sine și pozitivismul lor, alergătorii au, în general, o formă fizică de invidiat! Datorită mișcării fizice regulate, aceștia prezintă un tonus și un aspect fizic armonios. Mai mult decât atât, alergarea stimulează secreția de uleiuri naturale ce ajută la menținerea pielii sănătoase și strălucitoare, oferind un glow natural.

Putere fizică, o greutate echilibrată, o inimă puternică și lista de beneficii poate continua cu ușurință atunci când vine vorba de motive pentru a te îndrăgosti de un alergător.

 5. Sprijină cauze sociale și se implică în comunitate.

Pentru că nu este doar despre alergat, ci este despre a da înapoi comunității și a schimba lumea în mai bine! Te poți îndrăgosti cu ușurință de bunătatea și generozitatea alergătorilor ce participă la o competiție sportivă pentru o cauză socială în care cred și se implică. Implicarea în comunitate reprezintă pentru ei o ,,piesă de puzzle” foarte importantă, pentru care aloca timp, bani și energie – cele mai valoroase resurse umane.

Așadar, acestea au fost cele 5 motive pentru a te îndrăgosti de un alergător. Fără pic de îndoială, mai există multe, multe altele care îi fac pe aceștia unici și carismatici! Te lăsăm pe tine să ne surprinzi plăcut și să le împărtășești cu noi în comentarii.