Dragă #PrimaDată alergător,

Dragă #PrimaDată alergător,

Indiferent că este prima dată când alergi în viață sau te-ai antrenat și pregătit până acum pentru un semimaraton, știm că mai mult ca sigur ai emoții mari și te întrebi unde ți-a fost capul când te-ai înscris. Relax, am scris această scrisoare special pentru tine, pentru că știam că îți va veni în ajutor!

Începem cu începutul…

În ziua competiției, te vei trezi la prima oră și vei îmbrăca echipamentul sportiv aranjat cu grijă pe scaunul de lângă, cu o zi înainte. Vei mânca ceva ușor așa ca să zici că ai mâncat, pentru că gândurile de toate felurile nu îți dau pace, îți vei pregăti geanta, vei verifica că ai tot ce trebuie la tine și vei pleca spre semimaraton.

Pe drum, îți vor trece prin minte tot soiul de întrebări existențiale și mai puțin existențiale:

,,Oare să merg la toaletă înainte să alerg sau e ok că am mers acasă?”

,,Oare mă doare burta de la micul-dejun sau de la emoții?”

,,Oare îmi va fi rău de la micul-dejun?”

,,Oare îmi bate inima prea repede?”

,,Oare îmi bate inima prea încet?”

,,Oare mă voi face de râs?

,,Oare să mai merg la semimaraton?”

și lista poate continua.

Inspiră, expiră, inspiră, expiră…

Într-un final, după acest val-vârtej de discuții interioare, veți ajunge la destinație, locul competiției, și vei lua ,,pulsul” evenimentului: care este atmosfera, cât de aglomerat este, unde și cum sunt amplasate toate standurile. S-ar putea să te simți copleșit de oamenii din jur, de timpul scurt rămas și de emoțiile de pe ultima sută de metri.

Este ok.

Inspiră, expiră, inspiră, expiră…

Și noi, și orice #ninja alergător a fost la un moment dat în această situație, cu astfel de gânduri și emoții. Și știi care e faza tare? Că am trecut peste și am învățat să le acceptăm, să nu mai luptăm cu ele, ci din contră, să respirăm adânc și să le lăsăm să fie, pur și simplu. Pentru ca mai apoi să realizăm că în ciuda tuturor acestor factori, suntem mai puternici decât credem.

Inspiră, expiră, inspiră, expiră…

Tu ești mai puternic decât crezi! Atunci când nu mai poți, mai poți puțin. Corpul tău a fost creat pentru a se mișca liber în starea sa naturală, plină de viață și entuziasm, pentru a alerga din toată inima și cu fiecare răsuflare, pentru a îmbrățisa competițiile si a te distra. Atunci când realizezi acest lucru, realizezi că fiecare semimaraton te face mai bogat în forță, în experiență, în viață și îți dai seama că de fapt tu ești INVINCIBIL. Poți să o faci. Poți să termini orice semimaraton îți propui!

Gândește-te doar. Dacă toți am fi alergat perfect la primul nostru maraton sau semimaraton, am fi învățat ceva din asta? Scopul acestei scrisori este să îți reamintim să te bucuri de momentul prezent, să nu te grăbești să atingi perfecțiunea sau primul loc, să o iei pas cu pas în drumul spre number ONE.

Relax.

Inspiră, expiră, inspiră, expiră…

Principalul scop al primului tău semimaraton ar trebui să fie să te distrezi, să te inspiri și să te întorci la următoarea competiție pentru a deveni din ce în ce mai bun. Te va motiva, te va enerva! Te va ambiționa, te va forța! Te va face mai vulnerabil, te va face mai puternic! Te va face mai bun! Te va face un EROU.

Tot ce trebuie să faci este să ai încredere să faci primul pas și apoi să îl faci din nou și din nou. Noi suntem mândrii de tine orice ar fi. Ne vedem pe 26 aprilie la Semimaraton Iași 2020! J

Cu drag,

Echipa Semimaraton Iași