Burse pentru elevi din mediul rural cu un coeficient de inteligenta superior, provenind din familii defavorizate

Aflat în al paisprezecelea an de derulare, susține material la licee de elită din Iași, 100 de copii cu vârste intre 11 si 19 ani.

Cuprinderea acestor copii în școli de elita din orașul Iași pentru a le oferi condiții civilizate de studiu și de cultivare a personalității. Școlile care îi pregătesc au profesori renumiți, ce se implică cu dăruire în procesul instructiv-educativ. Printr-o pregătire intensivă acești copii învață disciplina muncii, recuperând lacunele din cunoștințele lor la fiecare disciplină de învățământ. Acești copii sunt implicați în activități extrașcolare în vederea dezvoltării abilităților creative și comportamentale.

Despre Pro Ruralis

logo-proruralis-png
Proiectul a fost inițiat în anul școlar 2001-2002 de către “Ziarul de Iași”, fiind realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași. Această idee a aparținut redactorului șef al Grupului de Presă Medianet, Toni Hrițac și Inspectorului Școlar General Mihai Dumitriu.

Unul dintre membrii fondatori, prof. Victor Geangalău a înființat tot în anul 2001, cu ajutorul Ziarului de Iași, Asociația “Pro Ruralis” care gestionează proiectul.

Prin proiectul “Burse pentru elevi din mediu rural cu coeficient de inteligență superior proveniti din familii defavorizate din mediul rural”, pentru prima dată în România, comunitatea a participat, în mod direct, la rezolvarea unei probleme ce părea până atunci, fără soluție: salvarea de la ignoranță a câtorva dintre cei mai buni copii de la țară și facilitarea accesului lor la o educație de calitate care, din cauza sărăciei familiilor de proveniență, le era refuzată.