Burse pentru elevi din mediul rural cu un coeficient de inteligenta superior, provenind din familii defavorizate

Aflat in al treisprezecelea an de derulare, sustine material la licee de elita din Iasi, 100 de copii cu varste intre 11 si 19 ani.

Cuprinderea acestor copii în scoli de elita din orasul Iasi pentru a le oferi conditii civilizate de studiu si de cultivare a personalitatii. Scolile care îi pregatesc au profesori renumiti, ce se implica cu daruire în procesul instructiv-educativ. Printr-o pregatire intensiva acesti copii învata disciplina muncii, recuperând lacunele din cunostintele lor la fiecare disciplina de învatamânt. Acesti copii sunt implicati în activitati extrascolare în vederea dezvoltarii abilitatilor creative si comportamentale.

Despre Pro Ruralis

logo-proruralis-png
Proiectul a fost initiat in anul scolar 2001-2002 de catre “Ziarul de Iasi”, fiind realizat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi. Aceasta idee a apartinut redactorului sef al Grupului de Presa Medianet, Toni Hritac si inspectorului scolar general Mihai Dumitriu.

Unul dintre membrii fondatori, prof. Victor Geangalau a infiintat tot in anul 2001, cu ajutorul Ziarului de Iasi, Asociatia “Pro Ruralis” care gestioneaza proiectul.

Prin proiectul “Burse pentru elevi din mediu rural cu coeficient de inteligenta superior proveniti din familii defavorizate din mediul rural”, pentru prima data in Romania, comunitatea a participat, in mod direct, la rezolvarea unei probleme ce parea pana atunci, fara solutie: salvarea de la ignoranta a catorva dintre cei mai buni copii de la tara si facilitarea accesului lor la o educatie de calitate care, din cauza saraciei familiilor de provenienta, le era refuzata.

Start typing and press Enter to search