Te așteptăm în echipa de voluntari Semimaraton Iasi!

Duminică 27 aprilie 2025, va avea loc o nouă ediţie a evenimentului Semimaraton Iaşi. Competiţia sportivă este organizată de Rotary Club Iaşi Copou, Salvați Copiii Iași și Primăria Municipiului Iaşi, în beneficiul copiilor defavorizați.

De ce sa fii voluntar?

  • Vei face parte din echipa care organizeaza acest eveniment important pentru Iași
  • Vei experimenta si implementa un eveniment sportiv de talie națională
  • Vei sprijini două cauze caritabile oficiale pentru copii: cauza Fundaţiei Proruralis din Iaşi și cauza Salvați Copiii Iași

Roluri disponibile

Te poți implica într-una sau mai multe rolurile descrise mai jos, în funcție de locurile disponibile.
Vei primi mai multe detalii pe email în săptămâna evenimentului despre rolurile alocate, dar pe scurt poţi citi mai jos ce presupune fiecare poziţie:

Înscrieri si kituri
Vei ajuta la pregătirea kiturilor pentru participanții si vei ajuta la distribuția lor cand concurenții vin sa își ridice kiturile


Zona garderoba
Vei primi bagaje de la concurenti pe care le vei pune în saci cu etichete pe care trecei numărul concurentului. Vei înmâna bagajele pe baza numărului de concurs.


Zona premiere
Pregătești cupele şi diplomele pentru premiere. Ajuți la scrierea diplomelor și oferirea lor la premiere.Specialiști de imagine
Creezi și imortalizalizezi cele mai faine momente de la Semimaraton Iași.
3 fotografi, 3 videografi și 6 iubitori de social media marketing care vor să creeze conținut (reeluri și story-uri) în ziua evenimentului.

Puncte de alimentare
Aprovizionezi și întreții punctul de hidratare împreună cu restul voluntarilor alocați zonei. Pregătești şi oferi produsele (apă/fructe/alimente) participanţilor.


Zona Start/Finish
Ajută la amenajarea zonei. Se asigură că pe culoar sunt doar concurenți aflați în cursă. Oferă medalii la finish. Încurajează și susțin concurenții.


Arbitri de traseu
Asiguri siguranța participanților in punctele cheie ale traseului. Încurajezi participanți cu fluiere și orice instrument de făcut zgomot. Rogi pietonii sa nu intre pe traseul de concurs. Anunți de îndată daca vreun competitor are probleme.


Bicicliști traseu
Vei însoți alergătorii pe traseu; Vei anunța dacă observi o problemă pe traseu. Dacă te înscrii în acest department trebuie să deții bicicletă proprie.