Rotary Club Iași Copou este o organizație de voluntari, membră a Rotary Internațional și unul dintre cele 34.000 de cluburi ale lumii (www.rotary.org). Fondat în anul 2010, Clubul Rotary Iași Copou are ca misiune de onoare susținerea proiectelor de valoare din comunitatea ieșeană care investesc în creșterea calității în educației sau care promovează excelența școlară.

Ideea organizării unui semimaraton, competiție sportivă care supune concurenții unui efort fizic și psihic deosebit, s-a născut din asocierea imaginii maratonistului epuizat cu cea a luptei unui copil, fără resurse materiale sau financiare, pentru a finaliza studiile și a deveni o rotiță esențială în mecanismul societății noastre.

Toți membrii clubului nostru au absolvit studii superioare. E rândul nostru să susținem cauza unor copii excepționali și să le oferim șansa vitală a accesului la învățătură.

Din anul 2017, se alătură efortului de organizare a Semimaratonului Iași, Organizația Salvați Copiii Iași.

Salvaţi Copiii este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit care, din 1990 militează activ pentru drepturile copilului și protecția copilului în România.

Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume ce promovează drepturile copilului și protecția copilului. Organizația cuprinde 29 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

Salvați Copiii Iași a fost înființată în anul 1991 și a aderat încă de la început la mișcarea de promovare și de apărare a Drepturilor Copilului. Programele noastre s-au adresat şi se vor adresa tuturor copiilor, acordând o atenţie deosebită celor aflaţi în situaţii dificile.

În prezent, organizaţia desfăşoară programe în 6 județe ale regiunii de Nord – Est a României, are 450 de membri şi peste 100 de voluntari, în majoritate tineri.

Fiecare kilometru alergat la Semimaraton Iași poate însemna încă o zi de școală pentru un copil aflat în situații dezavantajate din mediul urban și rural.

Împreună putem face o schimbare semnificativă, îndreptând traseul celor mici spre o viață mai bună!