Peste 3000 de oameni adunați la eveniment – alergători, susținători, parteneri, sponsori, autorități. 300 de voluntari implicați în eveniment. Peste 50 de reprezentanți ai forțelor de ordine. Inimile alergătorilor au bătut de 271.500 de ori la Semimaraton Iași pentru susținerea copiilor defavorizați. Împreună, alergătorii au parcurs 17.000 km, distanța România – Noua Zeelandă pentru educație. 887.550 de calorii arse pentru copiii vulnerabili.

Iași, 20 aprilie 2022. Cel mai mare eveniment de alergare din Nord-Estul Moldovei tocmai s-a încheiat. Peste 2000 de alergători s-au înscris la Semimaraton Iași 2022. Iată bilanțul celor 5 ediții anterioare: 6.500 alergători, 55.000 euro donați, 10.000 zile de școală pentru copiii defavorizați.

Startul celei de a șasea ediții a Semimaraton Iași a vibrat de emoție și adrenalină pe 17 aprilie. Vremea a fost prielnică alergării, iar faptele bune ne-au unit în fața Palatului Culturii din Iași. Toți cei care s-au înscris și au participat au câștigat zile de școală pentru copiii vulnerabili, copii care au nevoie de susținerea comunității pentru a-și crea un viitor mai bun. În contextul războiului din Ucraina, anul acesta am alergat cu inima deschisă și pentru pace.

Alergăm cu inima, alergăm pentru pace!

Împărtășirile alergătorilor ne-au confirmat că fiecare a avut parte de o experiență adânc întipărită în suflet:  răcoarea dimineții, adrenalina și emoția startului, efortul fizic intens, cauzele evenimentului. Iașul a dezvăluit alergătorilor o față mai puțin cunoscută: liniștea unei dimineți de duminică fără mașini, clădiri istorice superbe, Copoul înflorit. Piața Palatului, prin contrast, a fost plină de muzică, culoare, baloane, susținători, fotografii, medalii și fericirea alergării.

Ambasadorul Semimaraton Iași 2022, chef Cătălin Amarandei a mărturisit:

„Startul a fost plin de emoție și adrenalină. Fiindcă au fost așa de mulți oameni, era o atmosferă explozivă. A fost foarte faină vibrația asta. Plus, unitatea dintre alergători de pe traseu a fost fantastică, ne-am susținut unii pe alții. Am alergat la 21 km, a fost super fain, un pic solicitant la întoarcere fiindcă n-am mai alergat de mult timp. Mă bucur că s-au mobilizat așa mulți oameni și că toată lumea și-a dorit să ajungă la finiș. N-a fost vorba despre un loc pe podium, ci despre a veni, de a fi la start pentru o cauză bună, pentru copiii vulnerabili.”

În funcție de nivelul pregătirii sportive, participanții  au avut la dispoziție  5 curse din competiție:  Semimaraton de 21 km Banca Transilvania, cros 10 km Visma, cros 5 km Conduent, cursa populară Eset – 2,5 km, cursa pentru copii E-Human – 600 m și 1000 m. Site oficial: www.semimaratoniasi.ro.

Câștigătorii curselor competitive:

  • Cursa de 21 km masculin: Cătălin Atănăsoaei (1:05:59).
  • Cursa de 21 km feminin: Andreea Pîșcu (1:25:35).
  • Cursa de 10 km masculin: Mihai Cochior (0:35:11).
  • Cursa de 10 km feminin: Diana Sinic (0:44:43).
  • Cursa de 5 km masculin: Mihail Pruteanu (0:16:33).
  • Cursa de 5 km feminin: Alexandra Ioana Calistru (0:19:34).

Prin Semimaraton sunt susținute proiecte din comunitatea ieșeană, care investesc în creșterea calității educației, accesului la educație sau promovează excelența școlară. În acest an, două cauze vor fi sprijinite din fondurile atrase în urma evenimentului:

  1. Înființarea unui Centru comunitar integrat de cercetare și dezvoltare pentru bunăstarea copiilor și tinerilor vulnerabili, proiect al Asociației Salvați Copiii Iași;
  2. Programul de burse pentru copiii cu rezultate remarcabile în educație, proiect al Asociației ProRuralis Iași.

ORGANIZATORI: Clubul Rotary Iaşi Copou, Salvați Copiii Iași, Primăria Municipiului Iași

CU SPRIJINUL: Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Serviciul SMURD, Inspectoratul Școlar Județean Iași

AMBASADOR: chef Cătălin Amarandei

Partener Media Principal: Europa FM

PARTENER TITLE: BANCA TRANSILVANIA

PARTENER PLATINUM: UNITED BUSINESS CENTER

PARTENERI DIAMOND: CONDUENT,  AXA FARM, MEDIBLUE, ESET

PARTENERI GOLD: VISMA SOFTWARE, ALTEN, HCL TECHNOLOGIES ROMANIA, ENDAVA

PARTENERI SILVER: THOUGHTSWORKS ROMANIA, ECONT, MAKEUP SHOP, LEVI9

PARTENERI BRONZE: BMW APAN MOTORS, OSF DIGITAL, CODELESS

PARTENERI MEDIA: EUROPA FM, Wink, Iasi TV Life, Radio Hit

PARTNER PRINCIPAL OUTDOOR: E DE PRINT.RO

PARTENER SPORTIV: DECATHLON, ACS ATLETIS, PEOPLE FOR SPORT, VIVERTINE, WORLDCLASS

PARTENERI OUTDOOR: AFFICHAGE, GETICAOOH, EURMEDIA, UNITED MEDIA, MAGNIUS

PARTENER VIDEO ȘI PHOTO: UNREEL MEDIA, ALEX RĂȚOI, CRAFT STUDIO

PARTENER HIDRATARE: AQUA CARPATICA

PARTENERI PREMII: CONDUENT, BORG-WARNER, NUTRITIVA, FITERMAN, VISMA, NOIR COFFEE ROASTERS, ISOSTAR, THOUGHTWORKS, MAGNIFIQUE SKIN

PARTENERI KITURI: FITERMAN, ADOR BOWEN BY OANA TROFIN, ISOSTAR, MEDIBLUE, AXAFARM, ALGORITHMICS IASI, EVOLVIO, WORLDCLASS

PARTENERI PREMII ÎN BANI:

21KM – BANCA TRANSILVANIA

10KM – VISMA

5KM – ESET

2,5KM – CONDUENT

PARTENER ÎNCĂLZIRE: BANCA TRANSILVANIA și World Class România

DESPRE ORGANIZATORI

De 30 de ani, Salvați Copiii Iași țese o lume mai bună, mai sigură și mai veselă pentru copiii care se îndreaptă către noi atunci când se află în situație vulnerabilă. Cu dragoste și devotament pentru cauză, de trei decenii, alături de partenerii și sponsorii noștri, am reușit să facem o copilărie mai frumoasă pentru zeci de mii de copii care au fost asistați și/sau informați cu privire la dreptul lor la educație și la o dezvoltare armonioasă. În această călătorie, au venit lângă noi instituții, companii, OAMENI. Tuturor le spunem mulțumesc în numele copiilor pentru care ajutorul oferit a însemnat un mâine mai bun.

Rotary Club Iași Copou este o organizație de voluntari, membră a Rotary Internațional și unul dintre cele 34.000 de cluburi ale lumii (www.rotary.org). Fondat în anul 2010, Clubul Rotary Iași Copou are ca misiune de onoare susținerea proiectelor de valoare din comunitatea ieșeană care investesc în creșterea calității în educației sau care promovează excelența școlară.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *