Clasă de Yoga for Runners, special creată pentru alergători, de către instructori Yoga cu experiență personală în alergare.  Gratuit pentru participanții la Semimaraton Iași 2022.

Programul este susținut de către partenerii noștri de nădejde One2Yoga România și constă într-o  pregătire fizică, psihică și emoțională pentru cel mai mare eveniment de alergare din Regiunea Nord-Est. Acesta poate fi urmat de oricine este pasionat de alergare și sport, de la amatori la alergătorii de profesie.

Runningul poate provoca vătămări datorită naturii sale repetitive și a dezechilibrelor musculo-scheletale rezultate. La nivel fizic, Yoga restabilește echilibrul și simetria corpului. Alergătorii sunt adesea atrași de Yoga pentru a rezolva anumite probleme, cum ar fi îmbunătățirea flexibilității, eliminarea tensiunilor musculare sau a celor de la nivelul tendoanelor, slăbirea genunchilor sau dureri de spate. Mulți practicanți sunt uimiți de lumea pe care o deschide Yoga, în special capacitatea de întărire și folosirea mușchilor pe care nu i-au perceput niciodată, dar mai ales de modalitatea de utilizarea a psihicului și emoțiilor, a respirației ritmate și a relaxării la voință a grupelor musculare.

Practica în clasa Yoga for Runners urmează metoda lui Patanjali, părintele sistemului Yoga. Este metoda clasică, originală, care mai este denumită și Yoga Darśana. Literal darśana înseamnă „a vedea”. Yoga Darśana nu este însă procesul vederii cu ochii fizici sau cu oricare alt simț destinat lumii exterioare – înseamnă a vedea dincolo de simțuri și dincolo de minte. Este procesul vederii când ochii și celelalte simțuri sunt retrase în interior, iar mintea se află sub control absolut. Este un mijloc de „a vedea invizibilul” sau de „a vedea prin intuiție spirituală”.

Pentru înscriere alergătorii interesați sunt rugați să lase un mesaj cu numele și numărul de telefon pe monica.cretu@salvaticopiii-iasi.ro.

Clasele de Yoga for Runners se vor realiza în fiecare Miercuri de la 17:30 – 19:00, începând cu 02 martie 2022 la Fundația Bucuria Vieții, Str. Morilor nr.11 Iași.

Recommended Posts

1 Comment

  1. O foarte bună inițiativă! Sunt interesat.


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *